helmi exwostorian

Biarkan Hati Berkata-Kata...Menjadi Pendeta Menutur Kalam Cinta...Walaupun Pedih Untuk Berbicara...Takkan Sirna Al-Haq Walau Terkesima Seribu Bahasa...

Malang Memang Takde Bau


Percayalah...

Bilik mandi kini bukan tempat yang selamat lagi...

Hatta untuk mandi sekalipun...

Atau untuk mandi sambil menyanyi lagu rock kapak atau lagu Siti Nurhaliza, apatah lagi lagu nasyid Hijjaz atau Raihan...

Siyes?

Yup !!

Para tempat letak sabun pun bisa membunuh !! (melebih-lebih la plak...)

Sesaja nak tunjuk gambar 18SG si malang nih...

Biaq hangpa tak lalu nak makan nasik...

Kahkahkah...



Jenis luka : Luka terhiris dan luka terbuka tanpa sebarang renjatan...(???)
Jenis pendarahan : Pendarahan luaran.

Huhu...info bermanfaat hasil daripada Kursus Pertolongan Cemas, Universiti Malaysia Perlis 2009...

Ha...ambik kau !!
Horror giler kot...
5000x zoom nih...mau terkeluaq bijik mata nengok !!
Gambar kat klinik nih, selepas luka dibersihkan...


Luka dibersihkan dan ditutup dengan bebat jenis "gauze" dan seterusnya dibalut menggunakan roller bandage oleh akak nurse yang baik hati dan peramah...

Lupa plak nak bagitau...
Aku la insan yang malang tuh !!!
Kahkahkah...

Luka aku nih telah menimbulkan sedikit kekecohan dengan jayanya apabila doktor yang "check" aku tu tak nak jahit luka nih...tapi nurse yang merawat tu plak rasa luka nih perlu dijahit sebab kecederaan berlaku di siku, yang semestinya banyak pergerakan tangan akan berlaku menyebabkan luka tak bercantum dengan baik...Siap panggil 2-3 orang doktor lain untuk dapatkan nasihat pakar...huhu...aku plak yang "nervous" kat dalam bilik rawatan tuh...
Ape-ape je lah...aku bukan tau ape-ape pon pasal benda-benda kedoktoran cam nih...


Benda ni la yang buat pedajal kat aku...fuuu...Ingat sampai mati...

helmi exwostorian banner