helmi exwostorian

Biarkan Hati Berkata-Kata...Menjadi Pendeta Menutur Kalam Cinta...Walaupun Pedih Untuk Berbicara...Takkan Sirna Al-Haq Walau Terkesima Seribu Bahasa...

Minggu Baharu Selepas Cuti CNY

Aku mulakan entri terbaharu hari ni secara santai...first time setelah hampir 9 entri aku lampirkan kat dalam bloggie neh..
Huh..malas daa nak menulis kat bloggie yg terchenta ni dgn menggunakan ayat skema2...hihi....Ye ah...gaya santai lebih memikat, org kata lebih uumph...mcm kita menulis SMSes..ayat yang ringkas dan lebih bersahaja memudahkan penyampaian mesej kita pada pakwe2 or awek2 kan..Hoho...udah2 le tu...Back to the issue...

Setelah dua hari bercuti, hari ni bermulalah minggu terbaharu lepas abes cuti Chinese New Year 2010...tahun harimau la...kasi 'ong' manyak loo...
Bagi org Cina, tahun harimau melambangkan keberanian, kejujuran, ketangkasan, sedia bersaing dan siap siaga mempertahankan maruah...huhu...ala-ala harimau gittew...

Aku sejujurnya tak penah ada member2 yang berbangsa Cina ataupun India, menetap kat kawasan yang berpenduduk majoritinya org Melayu, bersekolah pon kat kawasan kampung berpenduduk Melayu kat temerloh nun...tapi org kata semangat muhibbah kena ada dalam diri walaupun berbeza warna kulit dan bangsa...ye ah...dah nama pun rakyat Malaysia, so sume berhak dapat hak sebagai warganegara yang sah...Selama ni pun, warna-warni masyarakat berbilang kaum kat negara kita mewarnai susur galur kehidupan dan pambangunan negara kita...Racism it totally wrong !! No racism okey !! Luka akibat peristiwa 13 Mei 1969 tidak seharusnya berdarah kembali di tanah air kita setelah lebih 50 tahun merdeka..Biarlah kita hormat menghormati antara satu sama lain, dan amat penting juga isu kalimah Allah yang dilaungkan sejak kebelakangan ini diamati secara mendalam melalui forum2 serta perbincanagn ilmiah supaya ia dapat dijelaskan sejelas-jelasnya..Mudah-mudahan raykat Malaysia bertenang dan tidak membiarkan emosi mengawal akal dan budi...


http://diarykl.com

By the way, pagi ni ada perhimpunan mingguan hari Rabu, nampak gayanye takde la plak isu2 terkini yang nak disampaikan oleh cik Nazri kitorang neh...But terkejut la gak katanya ada org main2 alarm kebakaran kat mahalah Sudin neh...harap2 bukan bebudak suksis la yerk...huhu...ade2 jek perangai manusia neh...benda mcm tu pon hang ketagih nak wat kerja...hihi..cuba hang mai masak nasik bagi kat aku ka...ada jugak pekdahnya...da la tgh kebuloq neh...

Jangan lupa...final exam makin dekat...study jangan lupe...jangan memalas...kang tak pasai2 kena ngulang madah, and the most important thing..jangan la sem ni pointer jatuh...adios !!! Help me God !!!


www.wolfescape.com
helmi exwostorian banner